Ga naar Content
Noord-Holland

Geadopteerde Nel (64) doet laatste poging in zoektocht naar biologische zussen

24 oktober 2017, 15.45 uur · Aangepast 26 maart 2018, 15.14 uur
Door: · Foto: Privéfoto / Beeldbewerking NH

ALKMAAR / HARLINGEN Nel Wiegman (64) is als kind door haar ouders afgestaan en al sinds haar vijftiende op zoek naar twee biologische zussen. Ze heeft gezocht in geboorteregisters en haar stamboom, maar zonder resultaat. Op Facebook doet ze een laatste poging om haar zussen te vinden. "Het is heel moeilijk om nog steeds die onzekerheid te hebben, zeker naarmate je ouder wordt."

Nel is in maart 1953 geboren en in april ter adoptie afgestaan. "Mijn biologische moeder woonde aan de Kwakelkade in Alkmaar, in een klein bootje. Drie weken na het overlijden van mijn biologische vader werd ik geboren. Dat is waarschijnlijk de reden geweest waarom ik ben afgestaan." Ze werd geadopteerd door een gezin uit Alkmaar en hoorde toen ze 15 jaar oud was voor het eerst over het bestaan van een zus. En ongeveer 12 jaar geleden hoorde ze pas over het bestaan van haar tweede zus.

Haar biologische moeder, Johanna Adriana Mantel, heeft Nel wel opgespoord. Maar zij heeft toentertijd nooit extra informatie over haar zussen gegeven, zelfs niet toen Nel ernaar vroeg. "Ze vertelde niet graag over haar verleden en heeft ook geen gemakkelijk leven gehad. Wanneer ik naar informatie over mijn zussen vroeg, praatte ze eroverheen."

Nel - die inmiddels in Harlingen woont - heeft wel een keer voor de deur gestaan aan het vermoedelijke adres van een van haar zussen, maar de bewoonster deed niet open en wilde geen contact. Toch wil Nel graag weten wie haar zussen zijn of hoopt ze op contact met andere familieleden die haar verder kunnen helpen met haar zoektocht.

Informatie
Uit haar stamboom heeft ze de volgende gegevens weten te achterhalen:
Nel's biologische vader is Franciscus Casparus Wiegman, geboren in Zaandam. Haar biologische moeder is Johanna Adriana Mantel, geboren op 6 juni 1914 in Enkhuizen. Na de dood van de vader van Nel is zij in 1956 in Alkmaar hertrouwd met Cornelis (Nelis) Blok.

Broers en zussen van haar biologische vader zijn:
Alida Agatha Wiegman, getrouwd met Albertus Johannes van Arnhem.
Maria Elisabeth Wiegman, getrouwd met Koenraad Alouisius van Velzen.
Johannes Wiegman, getrouwd met Geertruida Besseling.
Casper Wiegman, getrouwd met Wilhelmina Pauline Maria Helena van Velzen.

Volgens Nel is de kans groot dat haar biologische zussen in de provincie Noord-Holland wonen en ze hoopt dat iemand haar verder kan helpen. Heeft u informatie, neem dan contact op met de redactie van NH Nieuws door te mailen naar [email protected].