Ga naar Content
Noord-Holland

Noord-Hollandse 'hunks' uit de kleren op Horse and Hunk kalender

24 oktober 2017, 15.40 uur · Aangepast 24 oktober 2017, 17.14 uur
Door: · Foto: Johnny van Bergen

NOORD-HOLLAND Mensen met een voorliefde voor paarden EN schaars geklede mannen, opgelet! De Horse and Hunk kalender 2018 is weer uit. En daarop prijken dit jaar maar liefst drie Noord-Hollandse spierbundels.

Kalenders met mooie vrouwen zijn er in overvloed, maar mooie mannen kom je maar zelden op die manier tegen. Dat is gedachte die ten grondslag ligt aan het ontstaan van de Hunk and Horse kalender. Dit jaar verschijnt 'ie alweer voor de negende keer en we zijn als Noord-Holland goed vertegenwoordigd.

Even voorstellen
De jongste van de drie is Yorick Eskes (april) uit Aalsmeer. Hij is 21 jaar, studeert fysiotherapie en ziet zijn deelname aan de kalender vooral als een leuke ervaring.

Yorick Eskes

De 22-jarige Mike Cramer uit Oostzaan is te zien op de cover van de maand september. Het poseren ging hem goed af, al deden de paarden niet altijd wat hij wilde. "Ik vond het makkelijker met het kleine paard. Het grote paard was een stuk sterker en een stuk moeilijker in bedwang te houden."

Mike Cramer

In augustus krijgen we te maken met Sil Visser uit Amsterdam. Van de drie Noord-Hollanders is Sil misschien wel de grootste paardenliefhebber. "Ik heb vroeger zelf paardgereden en ben in het algemeen een ontzettende dierenvriend", zegt hij. Maar daar stopt het niet, want sinds zijn twaalfde is hij bovendien vegetariër.

Sil Visser

Hij ging voor zijn shoot naar het strand en merkte dat het niet altijd even eenvoudig is om met een dier op de foto te gaan. "Als model kan ik heel goed luisteren, maar een dier doet toch altijd lekker wat hij zelf wil", lacht de 27-jarige Amsterdammer.