Amsterdamse Gwenn verliest emotionele finale Heel Holland Bakt: Hans pakt de winst

AMSTERDAM - (AT5) Miljoenen kijkers hebben vanavond Gwenn uit Amsterdam de finale van Heel Holland Bakt zien verliezen. Hij moest het onderspit delven voor Hans uit Houten. Toch maakte Gwenn veel indruk op de jury in de laatste uitzending.

"Waar zijn we in godsnaam aan begonnen?", verzuchtte hij vroeg in de laatste aflevering van het seizoen. Al in de eerste ronde kwam Gwenn, hoofd klantenservice van verschillende Amsterdamse restaurants, op achterstand omdat zijn Forêt Noire bleek afstak bij de baksels van zijn concurrenten Hans en Marjolein (die hem nog van psychologische oorlogsvoering beschuldigde).

Jurylid Janny oordeelde dat Gwenns gebakje "vooral heel zwaar" was en de chocola niet op temperatuur. "Niet een toptaartje", aldus tweede jurylid Robèrt. Gwenn had dan ook "heel veel stress" tijdens het bakken.

Veredelde tompoes
Ook tijdens de beruchte 'technische opdracht' kon Gwenn geen potten breken. De drie finalisten moesten allen een Weense Kardinalschnitte bakken en die van de Amsterdammer werd als slechtste beoordeeld. "Hier is veel misgegaan", vond Robèrt. "Het is een soort veredelde tompoes", aldus de jury. "Niet een goede schnitte."

Gwenn kon alleen nog maar winnen met een sterk spektakelstuk. Dat moest een 'royal wedding cake' zijn. Een taart met twee gezichten voor Gwenn, wiens vader overleed op de ochtend van zijn trouwdag. "De laatste keer dat ik een bruidstaart heb gezien, was toen. En daar heeft mijn vader niet van meegegeten. Het is geen bijzonder leuk thema voor mij."

Trots
Toch was Gwenn apetrots op het eindproduct, dat hij de naam 'Je t'aime' gaf. "Alles wat een royal wedding cake zou moeten zijn", oordeelde Janny. "Prachtig, geweldig, heel mooi", vond Robèrt.

Maar hoewel Gwenn de beste bruidstaart maakte en daarmee een sterke comeback, was het niet genoeg voor de eindoverwinning. Want de winnaar van dit seizoen is Hans. De student woont bij zijn oma en maakte regelmatig gerechten uit haar receptenboek, wat veel Omroep Max-kijkers het hoofd op hol moet brengen.

Ook al won hij niet, zijn vrouw is trots op Gwenn. Met name vanwege het verhaal achter hun bruidstaart. "Ik ben blij dat hij zoiets bijzonders heeft kunnen doen. De taart lijkt zelfs op die van ons. Ik ben trots dat hij de kracht had dit te doen", zei ze.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws