Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Verkeerspaaltje blokkeert route van ambulance met spoed

21 oktober 2017, 22.26 uur · Aangepast 21 oktober 2017, 22.53 uur · Foto: Paula van Swieten

ZAANDAM Een opmerkelijke gebeurtenis in Zaandam vanmiddag. Een ambulance, die met gillende sirenes kwam aanrijden, moest stoppen voor een verkeerspaaltje en kon z'n weg niet vervolgen.

Paula van Swieten heeft een winkel aan de overkant van de wegversmalling en zag het gebeuren. "Voor de meeste ambulances gaat de paal omlaag, omdat het kenteken herkend wordt", vertelt ze aan NH Nieuws. "Helaas niet voor deze."

Lees ook: VIDEO: Scooterrijdster staat onnodig stil voor verkeerspaaltje

De bestuurster stapte nog uit om op de intercom van de zogeheten poller te drukken, maar dat werkte niet. "Ze kreeg geen gehoor. Volgens mij staat dat systeem in verbinding met het stadhuis en daar wordt in het weekend niet gewerkt. Uiteindelijk keerde ze om en koos een andere weg om naar de melding te gaan."

Reacties
Van Swieten maakte een foto en plaatste die op Facebook. Er wordt veelal met boosheid gereageerd op het bericht. "En dan zeggen ze elke minuut telt, nou lekker dan zo", schrijft iemand. Een ander wil de verkeerspaaltjes het liefst helemaal niet meer zien. "Ze moeten gewoon de stad uit!"