Pien uit Koog aan de Zaan is de beste etaleur van de wereld

KOOG AAN DE ZAAN - Na twee Nederlandse en een Europese titel is Pien Hoveling uit Koog aan de Zaan nu ook uitgeroepen tot beste etaleur van de wereld.

Gisteren sleepte ze de winst binnen tijdens de afsluiting van het vierdaagse WorldSkills in Abu Dhabi. Als NH Nieuws haar belt om haar te feliciteren, is ze net een half uurtje thuis. 

"Het is nog een beetje onwerkelijk", vertelt ze. "De druk was hoog omdat in mijn beroep vaak een Nederlander wint. Bovendien heb ik al twee nationale titels en een Europese titel." Toch had ze er wel vertrouwen in dat ze hoog zou eindigen. "Het podium was wel haalbaar." 

Twee keer goud
Pien won uiteindelijk twee gouden medailles: een als beste etaleur van de wereld en een als "best of nation", omdat ze van het Nederlandse team het hoogste aantal punten had gescoord. 

Nu ze alle haalbare titels op zak heeft, gaat Pien zich storten op het afronden van haar studie en stage lopen bij de Bijenkorf. "Je mag maar één keer meedoen met het NK, EK en WK, maar wellicht kom ik nog eens terug als jurylid of in een andere functie."

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland wk worldskills etaleren
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws