Muiderbergers ergeren zich aan geluidsschermen: "Het klinkt harder dan voorheen"

MUIDERBERG - Buurtschap Hakkelaarsbrug in de gemeente Gooise Meren is niet te spreken over de nieuwe geluidsschermen bij de spoorbrug. Ze waren al niet bepaald blij met de nieuw aangelegde spoorbrug, maar nu blijken ook de geluidsschermen een bron van irritatie.

"Het geluid klinkt vanuit mijn achtertuin nog harder dan voorheen", zegt Bibi Haselaar van het Buurschap Hakkelaarsbrug. De geluidswal, die er nu drie weken staat, voldoet niet aan hun verwachtingen. "Op de originele tekening zouden er twee geluidsschermen komen, een deel van de bewoners valt nu buiten de boot", legt Michiel Koekkoek uit die al ruim veertig jaar in Muiderberg woont. 

De spoorbrug bij Muiderberg is sinds mei 2016 in gebruik. Het traject heeft zo'n vier jaar in beslag genomen. "Er is door de jaren heen veel overlast geweest. Woningen zijn beschadigd. Ook ik heb scheuren in de muren en ruiten van mijn woning", vertelt Koekkoek.  

Niet gehoord
Het buurtschap voelt zich in de steek gelaten en niet gehoord door de autoriteiten. Eerder dit jaar richtte ze daarom de Vrije Republiek Hakkelaarsbrug op. 

Lees ook: Van buurtschap naar soevereine staat: welkom in de Vrije Republiek Hakkelaarsbrug

Rijkswaterstaat laat in een reactie weten verbaasd te zijn over de kritiek. Zij waren juist in de veronderstelling constructief met de bewoners in gesprek te zijn. Er is een onafhankelijk bureau ingeschakeld om de schade aan de woningen te inventariseren. 

De bewoners hopen dat er zo snel mogelijk een geluidsmeting gedaan wordt om te bepalen of het geluidsscherm voldoet. 

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws