Ga naar Content
Noord-Holland

Meisje (14) besmeurd met onbekende substantie in Vondelpark

20 oktober 2017, 16.28 uur · Aangepast 20 oktober 2017, 16.41 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM Een 14-jarig meisje is vanochtend in het Vondelpark aangevallen door een man. Het slachtoffer werd geslagen en kreeg daarna een onbekende substantie in haar gezicht geduwd. Naar de aanvaller wordt nog gezocht.

Het meisje fietste samen met een vriendin langs het kinderbadje in het Vondelpark richting de rozentuin. Rond 08.00 uur stapte het slachtoffer van haar fiets af vanwege de regen. De vriendin fietste verder en wachtte op haar onder een brug. 

Terwijl het jonge meisje naar haar vriendin liep, werd ze door een man in haar knieholte getrapt. Daarna werd ze geslagen door en kreeg ze een stinkende substantie in haar gezicht geduwd.

De man wist weg te komen na het voorval. Het meisje verklaarde later dat zij haar belager al eerder had zien staan in het park. Het is nog niet bekend wat voor substantie is gebruikt bij de aanval. De politie zal daar onderzoek naar doen. Het meisje heeft geen verwondingen opgelopen door het goedje.

Meerdere slachtoffers
De politie heeft sinds augustus al acht van dit soort meldingen gehad en is op zoek naar de man. De verdachte heeft een licht getinte huid en een smal postuur. Tijdens de aanval was hij sportief gekleed in een donkere jas met capuchon, een driekwartbroek met zwarte legging en sportschoenen.

Mensen die meer weten over de  man of getuige zijn van dit of een soort gelijk incident kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.