Noord-Holland

NL
V

Erop uit in de herfstvakantie: dit is er te doen in de provincie

20 oktober 2017, 13.00 uur · Aangepast 20 oktober 2017, 13.27 uur · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Met de herfstvakantie voor de deur worden er weer veel uitjes gepland. Geen zin in verveelde kinderen en nog een paar lege plekken in je agenda? NH Nieuws zoekt voor je uit wat je komende week allemaal kunt doen.

Drive-in cinema op circuit Zandvoort - 20 oktober
Waar je in de Tarzan-bocht van het Zandvoortse racecircuit doorgaans motoren hoort brullen, laten vanavond Mufasa en Simba van zich horen.

Vanaf 19.00 uur kun je in deze gelegenheidsbioscoop vanuit de auto naar de Nederlands gesproken versie van The Lion King kijken, om 21.30 uur wordt het programma voortgezet met volwassen vermaak: The Fast & the Furious 8. Kosten aan de deur: 25 euro per auto. 

Kermis in Zuiderzeemuseum - 21 t/m 29 oktober
Behalve voor een kennismaking met oude ambachten als zeilmakers, touwslagers en nettenbreiers kun je deze herfstvakantie ook in het Zuiderzeemuseum terecht voor een kermis

Verwacht geen botsautootjes, boosters of andere hypermoderne attracties, maar wel oer-Hollands vermaak als een zweefmolen, carrousel en kop-van-jut. 

Workshop film maken in Bovenkarspel- 23 oktober 
Loopt jouw kleine ook de hele dag van alles te filmen met jouw smartphone? Misschien schuilt er wel een grote regisseur in hem of haar. Op maandag 23 oktober kunnen kinderen vanaf 5 jaar in het Postkantoor in Bovenkarspel een film maken die is gebaseerd op de film Raaf en de Rode Sok.

Die film draait om 13.15 uur, de workshop duurt van 15.00 uur tot 16.30 uur. Het wordt aangeraden om de film van tevoren te bekijken, maar dat is niet verplicht. Deelname kost 7,50 euro (excl. film) en reserveren is verplicht.  

Kindermiddag in museum Broekerveiling - 25 oktober
Komt de regen met bakken uit de hemel? Geen nood, op woensdag 25 oktober is er van 13.00 uur tot 16.00 uur uur in de overdekte lighallen van Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk van alles te beleven voor kinderen.

Zij kunnen onder meer knutselen, pompoen snijden, dansen en kaarsen maken. Bovendien kun je mee met overdekte rondvaartboot voor een tocht door het 'Rijk Der Duizend Eilanden'. Aladdin in de polder?

Cinekid Amsterdam - 14 t/m 27 oktober
Een meet-and-greet met je favoriete YouTube-ster, een robot bouwen of gewoon een film kijken. Het is allemaal mogelijk op Cinekid Amsterdam, 'het leukste en grootste mediafestival voor kinderen van 3 t/m 14 jaar met honderden nieuwe films, tv-series, documentaires'.

Cinekid Amsterdam wordt gehouden op het Westergasterrein, maar ook filmhuizen in steden als Haarlem en Alkmaar hebben hun programma op de jeugd afgestemd. 

Avondje Zuiderzeemuseum - 28 oktober
Kun je de plattegrond van het Zuiderzeemuseum na tig bezoekjes wel dromen? Dan raden we je aan om de avond van 28 oktober naar Enkhuizen te gaan.

Een keer per jaar opent het museum de deuren voor bezoekers die de sfeer willen proeven in een donker en duister Zuiderzeedorp. Olielampen en lampionnen zorgen voor een bijzondere setting, zo belooft het museum. 

Bijbels themapark Hoorn - gehele herfstvakantie
Tot eind februari ligt aan de Compagniesteiger in Hoorn het eerste Bijbelse themapark van Europa aangemeerd. De vier verdiepingen tellende Verhalenark - een replica van de Ark van Noach - is 70 meter lang, 13 meter hoog en 10 meter breed. 

Behalve aan Noach en zijn reddingsoperatie, wordt er aan boord ook aandacht besteed aan onder andere Adam en Eva, David en Goliath en Koning Salomon. Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Entree: 12,50 euro voor volwassenen, 9.50 euro voor kinderen.