Ga naar Content
Noord-Holland

Ondergelopen sportveld veroorzaakt enorme stankoverlast in Krommenie

18 oktober 2017, 23.57 uur
Door: · Foto: NH / Rachel Morssink

KROMMENIE Bewoners van de wijk Zuiderham in Krommenie moeten met dichtgeknepen neus over straat lopen. Sinds een sportterrein in de buurt zes weken geleden onder water is gelopen, hangt er een penetrante lucht in de omgeving. Omwonenden vergaan bijna van de stank.

"Het is echt heel smerig. Alsof er iets ligt te rotten", zegt mevrouw Beckman tegen NH Nieuws. Ze woont op een steenworp afstand van het voormalige sportveld waar de stank van afkomstig is. "Ik kan de lucht niet omschrijven. Het is vreselijk. Ik moet met een vest voor m'n mond over straat lopen."

Rotte eieren
Mevrouw de Jong woont in dezelfde straat als Beckman. Ze was net terug van vakantie toen ze de lucht opmerkte. "We kwamen van de Veluwe waar we lekker frisse lucht hadden. Maar toen ik hier in huis een raam open wilde doen, rook ik ineens een vieze, vieze lucht. Net rotte eieren. Je kan erdoor niet op je balkon staan", vertelt De Jong.

Aanvankelijk dachten buurtbewoners dat de stank werd veroorzaakt door een lekkende rioolleiding op het sportterrein. Volgens de gemeente Zaanstad komt de lucht echter van stilstaand water dat niet door de afvoerput heen kan. 

De gemeente hoopt het probleem snel op te kunnen lossen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leegpompen van het sportveld met een watertank.