Ontvoerde oud-pastoor Haarlem en Heerhugowaard in Nigeria vrijgelaten

HAARLEM - Oud-pastoor Maurizio Pallù, die in Nigeria werd ontvoerd, is vrijgelaten. Dat meldt het bisdom Haarlem-Amsterdam. "Er is in de afgelopen dagen veel voor pastoor Maurizio Pallù gebeden."

Pallù, die jaren pastoor is geweest in Haarlem en Heerhugowaard, werd vorige week donderdag in Benin City ontvoerd. Hij was met een aantal Nigerianen, die ook werden gekidnapt, onderweg naar een catechese-bijeenkomst in die stad.

Lees ook: Oud-pastoor Haarlem en Heerhugowaard ontvoerd in Nigeria

Volgens het Bisdom Haarlem-Amsterdam werd hij gisteravond laat, kort voor middernacht, vrijgelaten. Het was zijn 63e verjaardag. "Dat was een mooi cadeau na dagen van grote spanning", aldus Eric Fennis van het Bisdom Haarlem-Amsterdam. 

Vermoord
Het was helemaal niet zeker of Pallù het er levend vanaf zou brengen, legt Fennis uit aan NH Nieuws. "Het was heel spannend, want twee anderen die zijn ontvoerd, zijn vermoord. Je kunt niet meer doen dan afwachten en hopen dat het goed komt."

Pallù is al eens eerder ontvoerd geweest. "Hij is een man die meer heeft meegemaakt. Hij is een echte missionaris, dus iemand die voor zijn geloof wil sterven. Hij zal zijn ontvoerders flink met de bijbel om de oren hebben geslagen. Al kan ik me voorstellen dat hij hier van bij moet komen."

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws