Leerlingen afgebrande school Enkhuizen komen bijeen: "Het is een raar gevoel"

ENKHUIZEN - Na de herfstvakantie krijgen de leerlingen van de afgebrande basisschool Het Driespan in Enkhuizen weer les, zo werd duidelijk tijdens een informatiebijeenkomst voor ouders. Vandaag was het de beurt aan de kinderen om met elkaar ervaringen te delen en een boodschap te maken voor hun oude school.

Op een vreemde school en in een onbekende klas. Onwennig beginnen de leerlingen van groep 8 aan de geïmproviseerde les. "Het is wel raar om op een andere school te zitten, en dat je niet naar je eigen school kan", vertelt een jongen. 

Lees ook: Grote brand in basisschool Enkhuizen: omliggende woningen ontruimd

Ze praten over wat er is gebeurd. En dan is vooral interessant wat nou de oorzaak was van de brand. "Ik hoorde overal dat het door het koffieapparaat kwam. Zelf wist ik het niet, dus geloofde ik het maar", zegt een meisje. De juf legt vervolgens uit dat er nog onderzoek wordt gedaan. 

'Mijn beste herinnering zijn mijn vrienden die ik hier heb ontmoet'
Verder maken de kinderen een knutselwerk met daarop hun beste herinnering aan de school. "Ik denk dan aan de schoolreisjes en groep 1", vertelt een meisje. Een andere jongen komt met iets heel anders. "Dat ik mijn vrienden hier heb ontmoet. Dat ga je nooit meer vergeten."

Deze week kunnen ze geen les volgen, en volgende week is het herfstvakantie. Pas daarna kunnen de leerlingen naar een noodgebouw pal naast de oude school. "Het ziet er goed uit. Als er een akkoord is van de verzekering staat het gebouw met tien lokalen in twee dagen. En dat gaan we dan ook met z'n allen vieren", vertelt directeur Wilco Dam.

Bijna 5000 euro ingezameld
Van alle kanten krijgt de school steun. Zo krijgen ze schoolspullen, korting op een schooluitje naar een dierentuin en zijn er verschillende acties om geld in te zamelen. De teller staat al op zo'n 5000 euro. "Dat is geweldig natuurlijk", zegt de basisschooldirecteur.

Lees ook: Ouders zamelen geld in voor afgebrande basisschool Enkhuizen

In een lange stoet vertrekken de kinderen met hun boodschappen naar hun oude school om daar aan het hek hun boodschap op te hangen. "Ik vind het mooi dat we dat doen vertelt een meisje." Een andere jongen heeft het er moeilijk mee. "Het doet me heel veel, ik heb er heel veel last van. Ik zit hier sinds groep 1 op school. En dan zit je in groep 8 en zie je dat je school afbrandt. Dat is helemaal niet leuk."

Meer over dit onderwerp:
West-Friesland enkhuizen school
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws