Deze man verdient zijn geld met het besturen van Legotreintjes

IJMUIDEN - Merijn van den Berg (34) verdient zijn geld met zijn Legotreintjes. Hij zoekt bijzondere locaties uit, legt een tientallen meters lange spoorlijn aan en laat dan zijn trein rijden. Dan pakt hij zijn camera en zet hij zijn zelf gefilmde en gemonteerde video's op YouTube.

Dankzij de advertenties bij zijn filmpjes en de miljoenen views die hij met zijn video's binnenharkt, verdient hij de kost. Voor zijn nieuwste project heeft de Hoofddorper een loods in de IJmuidense haven uitgekozen. "Ik maak filmpjes met Legotreinen en laat de treinen op allerlei gekke plaatsen rondrijden", vertelt hij voor de camera van NH Nieuws. "De ene keer is dat in de fabriek, de andere keer op het strand en dan weer in een bos."

De 'Legotreinengek' is erg blij met de loods, waarin hij op dit moment bezig is. "Dit is voor mij een heel prikkelende omgeving omdat je tussen allerlei dingen kan doorrijden."

Magisch
Iedere keer dat Merijn ergens in de weer is met zijn treinen, prikkelt het zijn fantasie, legt hij uit. "We hebben allemaal als kind met Lego gespeeld. En dat blíjft gewoon iets magisch."

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws