Heet Hangijzer: Buurt staat niet te springen om trampolinepark in kerk

HILVERSUM - De Clemenskerk in Hilversum is sinds 1996 niet meer in gebruik als kerk en toe aan een nieuwe bestemming. Het plan is om de kerk om te toveren tot een waar trampolinepark. Maar daar is niet iedereen blij mee.

Saskia de Wit is initiatiefnemer van het trampolinepark en heeft het omgedoopt tot Flight Deck 53. Er komen verschillende trampolines waar kinderen en jongeren zich kunnen uitleven.  

Maar het plan stuit op weerstand van de buurt. Bewoners zijn bang voor overlast in de nu al drukke buurt. "Er komt hier in een heel smal straatje een hele hoop verkeer bij, terwijl hier op de Bosdrift al een hele hoop verkeer rijdt. Mensen gaan op zoek naar parkeerplaatsen in de buurt. Dat gaat dus vrij snel vastlopen", vertelt buurtbewoner Daan van Alkemade.

Verhuizen
De buurt vreest ook geluidsoverlast. "Het gaat waarschijnlijk dwars door het glas-in-lood heen, dus we krijgen waarschijnlijk continu een dreun", aldus Van Alkemade. Ineke Bomhof denkt er zelfs aan om te verhuizen als het trampolinepark er komt. 

De gemeente ziet het probleem niet, want ondanks alle bezwaren heeft de gemeenteraad ingestemd met de trampolines midden in de woonwijk. "Ik ben ervan overtuigd dat wij er alles aan hebben gedaan om op het gebied van verkeer en geluid een heel goed beeld te krijgen van wat er gaat gebeuren", vertelt wethouder Floris Voorink. Hij denkt dat de chaos waar de buurt bang voor is, uit zal blijven.

Ook De Wit denkt dat de overlast beperkt zal blijven, omdat het trampolinepark wordt opgezet voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 17 jaar, die op de fiets komen. Ze laat aan NH Nieuws weten in harmonie met de buurt aan de slag te willen. "Ik zal er alles aan doen om te waarborgen dat de buurt leefbaar blijft."

Boos
De bewoners voelen zich echter niet serieus genomen en hebben bezwaar aangetekend. Tijdens de hoorzitting van de bezwarencommissie waren ze in groten getale aanwezig en daar bleek hoe boos ze zijn.

De bezwarencommissie buigt zich nu over alle bezwaren en zal over een aantal weken een advies geven aan de gemeente. Die beslist dan of de vergunning voor het trampolinepark definitief wordt gegeven. 

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi heet hangijzer
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws