Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Renner Cees Bol sluit drama-seizoen goed af

18 oktober 2017, 17.39 uur · Aangepast 7 september 2020, 18.22 uur · Door Thomas Brood

PUTTE Renner Cees Bol heeft dinsdagmiddag een ongelukkig seizoen goed kunnen afsluiten. "Het was een klote seizoen", laat Bol weten.

De renner uit Zaandam voelde zich aan het begin van het seizoen beresterk, maar na een zware training begin maart ging het mis. "Ik lag op de bank te rusten en stond iets te snel op. Toen ben ik flauwgevallen en op mijn hoofd gevallen. Ik liep een hersenschudding op. Daardoor heb ik bijna het hele seizoen gemist". aldus Bol.

De renner van SEG Racing kan zich weinig herinneren van het incident. De maanden na de val verliepen uiterst moeizaam. "Ik heb wel gedacht ik koers dit seizoen niet meer. In een emotionele bui dacht ik zelfs aan stoppen" vertelt Bol.

Uiteindelijk herpakt de renner zich en rijdt hij dit seizoen nog een aantal koersen. Dinsdag reed Cees Bol de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Bol rijdt goed en zit kilometers lang in de kopgroep. Uiteindelijk wint Arvid de Kleijn de koers. Toch heeft de renner na ruim 180 kilometer koers nog niet genoeg gefietst. "Wij hebben elkaar een beetje gek zitten maken binnen de ploeg. Ik ga nu met Julius van den Berg naar huis fietsen. Naar Zaandam. Als wij in één keer goed fietsen dan is het 170 kilometer."

NH / Thomas Brood