Vandalen slaan toe in door brand getroffen kinderopvang: "Zo blijven we bezig"

ENKHUIZEN - Opnieuw een flinke tegenslag voor kinderdagverblijf Berend Botje in Enkhuizen. Afgelopen zaterdag raakte het pand zwaar beschadigd bij een brand in de naastgelegen basisschool Het Driespan. Vannacht richtten vandalen nóg meer schade aan bij de kinderopvang.

Dat vertelt Gaby Alberts, pedagogisch directeur van Berend Botje, aan NH Nieuws. "We merkten vanmorgen dat er vannacht was ingebroken. Dat was dan puur om dingen kapot te maken, want er waren geen spullen meer om te ontvreemden", vertelt zij.

Al snel bleek dat de vandalen de muren en deuren van de lokalen hebben ondergespoten met graffiti. "Het is belachelijk. We hebben al zoveel schade en nu zitten we met een nog hogere kostenpost. Zo blijven we bezig", verzucht Alberts.

Lees ook: Grote brand in basisschool Enkhuizen: omliggende woningen ontruimd

Er is direct aangifte gedaan van de vernieling, maar wie de schade op zijn geweten heeft, is nog onduidelijk. "Ze vermoeden dat het jongeren zijn geweest, maar er is nog niemand in beeld. Het pand is in ieder geval opnieuw dichtgetimmerd, dus hopelijk blijft het vannacht eindelijk wat rustiger."

Brand
Afgelopen zaterdag brak er brand uit in de basisschool aan de Flosbeugel in Enkhuizen. Verschillende omwonenden moesten hun huis uit voorzorg verlaten. De school kan als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. 

Lees ook: Ouders zamelen geld in voor afgebrande basisschool Enkhuizen

Meer over dit onderwerp:
West-Friesland nieuws brand
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws