Bestolen autoverkoper maakt videoclip voor hardleerse dief: "Kom uit de kast"

OPMEER - Met een vrolijke videoclip wil Sam van Dalen van autowinkel Italië in de Polder een hardleerse dief duidelijk maken dat hij van hun eigendommen af moet blijven. Bij de showroom in Opmeer werd twee jaar geleden een bedrag van 11.500 euro gestolen. De verdachte heeft hierna nog twee keer geprobeerd iets uit de kast in de showroom te stelen. De videoclip gaat inmiddels viral.

Uit de showroom van de Italiaanse autowinkel werd in juni 2014 een bedrag van 11.500 euro gestolen. Sam trof direct extra veiligheidsmaatregelen. Alle geldtransacties werden vanaf dat moment digitaal gedaan en daarnaast plaatste hij een groot hek rond zijn showroom.

Ook deed hij aangifte, maar op de camerabeelden was niet zichtbaar dat de verdachte ook daadwerkelijk het geld meenam. Toen een collega dezelfde persoon een jaar later uit de kast in de showroom viste, werd niets gestolen. "In de kast is ook niets te vinden", benadrukt Sam tegenover NH Nieuws. Vorige week probeerde de hardleerse dief het een derde keer en dat legde de bewakingscamra's vast. "Toen ik de beelden zag dacht ik: nu kan die het om zijn oren krijgen ook."

Kom uit de kast 
Sam maakt wel vaker video's, maar die dienen meestal een commercieel doel. Hij besloot zijn creativiteit in te zetten, om van zijn negatieve gevoelens af te komen. "Mijn bedrijf hoort een veilige werkplek te zijn en de diefstal en de pogingen daartoe tasten dat gevoel van veiligheid aan", legt hij uit.

Sam maakte een eerste video en liet deze aan zijn vriendin zien. "Mijn vriendin vond de video te gefrustreerd. Ik ben op zoek gegaan naar een ander nummer en kwam bij "Kom uit de kast" van de Corona Band uit, dat vond ik wel toepasselijk." De danseressen vond hij bij dansschool Crapelli in Alkmaar. 

Viral 
Op Facebook valt de video in de smaak. De clip werd vanochtend geplaatst en is al ruim duizend keer geliket. Naar aanleiding van de video heeft de autoverkoper al meerdere reacties binnen van mensen die met dezelfde winkeldief te maken hebben gehad. "Maar zonder hard bewijs kan de politie helaas niet veel doen", legt Sam uit.

In de clip zijn camerabeelden van de verdachte te zien, waarop de man ongezien de kast probeert te openen. "Maar ik heb het wel geprobeerd netjes te houden, door beelden te kiezen waar hij niet al te duidelijk zichtbaar is." Niet alle reacties op de video zijn positief. Sommigen vinden de combinatie van een Surinaams nummer met een donkere man een racistische zet. "Maar zo is het zeker niet bedoeld", legt Sam uit. "Het draait puur om de link met de kast."

Bekijk de video hier:

Meer over dit onderwerp:
West-Friesland nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws