Ga naar Content
Noord-Holland

Toestellen Transavia gehinderd door grote brand Amsterdam

17 oktober 2017, 14.08 uur · Aangepast 17 oktober 2017, 14.27 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

SCHIPHOL Zeker twee toestellen van Transavia hebben vannacht melding gemaakt van een rooklucht in de cabine en cockpit tijdens het naderen van de Polderbaan van Schiphol. De vermoedelijke oorzaak is een grote brand eerder op de dag in het Westelijk Havengebied in Amsterdam.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De eerste melding zou komen van de bemanning van Transavia-vlucht HV5740 die vanuit de Bulgaarse hoofdstad Sofia naar Schiphol vloog. Zowel de piloten als het cabinepersoneel meldden rond 00.30 uur tijdens het naderen van de Polderbaan dat er sprake zou zijn van een rooklucht in de Boeing 737-800. Hulpdiensten wachtten het toestel op, maar na de landing konden zij niets vreemds aan het vliegtuig constateren.

Lees ook: Grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf in Amsterdam

Een woordvoerster van Transavia laat NH Nieuws weten dat er vannacht meerdere meldingen van de rooklucht door Transavia-bemanningen zijn gedaan en dat de maatschappij het vermoeden heeft dat die lucht is veroorzaakt door een grote brand bij afvalwerkingsbedrijf AEB in Amsterdam, eerder die dag.

Opvallend is de lange tijd tussen de brand en de meldingen. Rond 18.00 uur was de brand in Amsterdam onder controle en de rookluchtmeldingen kwamen pas ruim zes uur later.