Ga naar Content
Noord-Holland

Oud-pastoor Haarlem en Heerhugowaard ontvoerd in Nigeria

17 oktober 2017, 09.41 uur · Aangepast 17 oktober 2017, 10.07 uur
Door: · Foto: Screenshot YouTube

HAARLEM/HEERHUGOWAARD Maurizio Pallù, oud-pastoor in Haarlem en Heerhugowaard, is ontvoerd in Nigeria. Dat melden diverse media in binnen- en buitenland.

De priester is van Italiaanse komaf, maar was jaren actief in Nederland. Hij was tussen 1999 en 2008 pastoor van de Dionysiusparochie in Heerhugowaard. De jaren daarvoor was hij actief in Haarlem. Hij werd drie jaar geleden naar Nigeria gezonden als missionaris. 

Gewapende overvallers
Daar werd hij afgelopen donderdag ontvoerd in de stad Benin City. Hij was met vier anderen onderweg naar huis toen ze overvallen werden door gewapende mannen. Alleen de pastoor werd meegenomen. Zijn kidnappers eisen 500.000 euro. 

Volgens het Katholiek Nieuwsblad heeft een Nigeriaanse kardinaal gezegd dat ordetroepen er alles aan doen om hem te vinden. Hij voegde eraan toe dat hij ervan uitgaat dat de priester snel zal worden vrijgelaten. "Het is niet eenvoudig om in de bossen een Italiaan bij je te hebben zonder gezien te worden."

Het ministerie van buitenlandse zaken zoekt uit of Pallù een Nederlands paspoort heeft. Als dat niet zo is, is zijn ontvoering een zaak van de Italiaanse overheid.