Ajax-keeper Norbert Alblas: "Ik heb keihard geknokt om weer te kunnen spelen"

AMSTERDAM "Ik heb keihard geknokt om weer te kunnen spelen", zei Ajax-keeper Norbert Alblas. De Amstelvener brak in de voorbereiding zijn pols en is daar nu volledig van hersteld. Maandagavond stond hij in het doel bij Jong Ajax in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC (3-0).

"In de wedstrijd heb ik geen polsklachten gehad. Ik ben echt blij dat ik weer kan spelen", zegt Alblas. Vanaf het moment dat hij de polsblessure opliep keek hij al uit naar het moment dat hij weer kon spelen. Ook al was dit zijn tweede polsbreuk, Alblas bleef gemotiveerd.

Video #172331

Almere-coach Jack de Gier gooit flesje het veld op
De wedstrijd tegen Almere City FC werd met drie doelpunten verschil beslist. Over het tweede doelpunt van Jong Ajax werd nog lang gediscussierd. Jack de Gier, coach van Almere City FC, was het duidelijk niet met het doelpunt eens. Hij gooide zijn flesje het veld op en liep boos naar de vierde official. Er was geen blessuretijd en de 45 minuten zaten erop. Toch liet scheidsrechter Christiaan Bax nog een aanval toe. Cerny kon die aanval afmaken. Later bleek dat de klok op het scorebord een minuut voor de wedstrijd al begon te lopen, waardoor de wedstrijd bij een minuut begon.

Te laag tempo
De winst van Jong Ajax op Almere City FC was alweer de zevende van dit seizoen. Ondanks dat coach Michael Reiziger het tempo van de tweede helft lager vond dan de eerste, was Reiziger tevreden over de wedstrijd.