Weer drugsafval gevonden in milieustraat Heemstede

HEEMSTEDE - Voor de tweede keer in drie dagen tijd is in de milieustraat van afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden in Heemstede drugsafval tussen het grofvuil gevonden.

Volgens getuigen gaat het ditmaal om een vat met drugsafval, dat door de hulpdiensten uit een container is gehaald en verder zal worden onderzocht. Monsters moeten uitwijzen om welke stof het gaat.

Door de nieuwe vondst bleef de milieustraat aan de Cruquiusweg ook vandaag dicht. "Vanwege calamtiteit blijft milieustraat Heemstede vandaag ook gesloten", twitterde Meerlanden. "Brandweer aanwezig, geen gevaar verder." Wie afval wil dumpen wordt doorverwezen naar de milieustraat in Rijssenhout. 

Zaterdagochtend raakte een van de medewerkers van de milieustraat gewond toen hij aanraking kwam met een chemische stof. Dat gebeurde toen de medewerker afval in een van de containers op het terrein verwerkte. Hij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen. Een tweede medewerker kon ter plaatse worden behandeld, schrijft Haarlems Dagblad

Ook zaterdag werd de milieustraat na de ontdekking van het illegaal gedumpte drugsafval gesloten. De verwachting was dat er vandaag weer afval kon worden ingeleverd, maar dat ging door de nieuwe vondst dus niet door. 

Het is nog niet duidelijk of de vandaag gevonden lading uit dezelfde of een andere lading afkomstig is.  

 

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland heemstede misdaad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws