Ouders bezorgd na e-mail over loverboys rond Larense school: "Moet ik mijn kind thuishouden?"

LAREN - Nu College De Brink een bericht onder ouders heeft verspreid over de mogelijke aanwezigheid van loverboys rond de middelbare school, krijgt de Larense vmbo-school bezorgde reacties.

"Ouders zijn geschrokken", vertelt schooldirecteur Raymond Kok tegen NH Nieuws. "Ze hebben zoiets van: moet ik mijn kind nu thuis houden, of moet ik mijn kind nu brengen en halen?"

Afgelopen donderdag stuurde de school een e-mail aan ouders van leerlingen van de school. Daarin wordt het vermoeden van de aanwezigheid van loverboys aangekaart.

In de auto
"Een paar meisjes van De Brink zijn de afgelopen tijd door deze jongens benaderd", schrijft de school. Bovendien zijn een paar meiden bij de vermeende loverboys in de auto gestapt en een stukje met hen meegereden. 

Lees ook: Loverboys actief rondom vmbo-school in Laren

De school benadrukt bij de ouders dat ook de politie op de hoogte is van de vermoedelijke aanwezigheid van loverboys. "Zij zullen de komende tijd meer dan normaal in de omgeving van de school surveilleren", schrijven zij in de e-mail aan de ouders.

Op eigen houtje
Volgens Kok is de onrust onder ouders niet nodig en kunnen zijn leerlingen veilig op eigen houtje naar school komen. "Er heeft nog niets ernstigs plaatsgevonden", benadrukt de directeur.

Dat geldt ook voor de ritjes die de betrokken meiden met de jongens hebben gemaakt. "Ze zijn weer uitgestapt en er heeft geen fysieke benadering plaatsgevonden."

Voorlichting
Alle leerlingen van College De Brink krijgen de komende tijd voorlichting over loverboys en sociale media waarop zij actief zijn.

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi laren nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws