Start van hoofdcontent

DE RIJP

nl

Crowdfunding voor cultuurhuis De Rijp gaat hard: "Niet oplappen, maar opknappen!"

16 oktober 2017, 17.03 uur · Aangepast 16 oktober 2017, 17.14 uur

DE RIJP Sinds twee weken is de crowdfundingsactie voor De Groene Zwaan in De Rijp in volle gang. Het cultureel centrum van het dorp moet nodig gerestaureerd worden en dat gaat flink wat geld kosten. Er is inmiddels ruim 15.000 euro opgehaald.

"Dat is veel meer dan we hadden verwacht", aldus bestuurslid Marga Poel. "Maar we willen naar de 40.000 euro, dus we moeten nog wel eventjes." 

Lees ook: Crowdfunding voor vervallen cultuurhuis De Rijp: "Het is gewoon een fijn theatertje"

Om dat streefbedrag te halen wordt alles uit de kast getrokken. Zo gaf zangeres Leoni Jansen gisteravond met drie talentvolle muzikanten een benefietconcert. Jansen zet zich met alle liefde in voor De Groene Zwaan. "De atmosfeer is hier heel goed. Iedereen heeft zoiets van 'yes', we mogen een avond uit. Dat maakt het voor de artiesten ontzettend leuk."

Over 24 dagen moet het bedrag binnen zijn. In de tussentijd staat er nog van alles op de agenda: van een whiskeyproeverij tot een filmcafé. "Dat is ook de bedoeling van De Zwaan", aldus Poel. "Activiteiten moeten voor iedere doelgroep aantrekkelijk zijn en dat geldt ook voor de crowdfunding."

Optimisme
Er is in totaal 407.000 euro nodig om de buitenkant weer piekfijn in orde te krijgen. "Met de crowdfunding willen we tien procent van dat bedrag binnenhalen". Ondanks het gigantische bedrag houdt Poel de moed erin. "We gaan er met z'n allen voor, dit moet gewoon lukken. We willen De Zwaan nu niet meer oplappen, maar opknappen!"