Noord-Holland

Extra week vrij voor leerlingen afgebrande basisschool Enkhuizen

15 oktober 2017, 19.48 uur · Aangepast 16 oktober 2017, 15.41 uur

ENKHUIZEN Leerlingen van de afgebrande basisschool Het Driespan in Enkhuizen zijn komende week vrij, maakte directeur Wilco Dam vandaag bekend. Schooldirectie en gemeente hopen een geschikte plek te vinden om na de herfstvakantie de lessen te kunnen hervatten.

"Het is uiteindelijk maar materiaal, maar alle herinneringen aan dat materiaal zijn weg", vertelt leraar Gerard Janssen over de gevolgen van de brand. "Niks meer van over." Hij hoopt zo snel mogelijk weer voor zijn klas te kunnen staan. In totaal zitten er 230 leerlingen op de basisschool aan de Flosbeugel. 

Lees ook: Basisschool Enkhuizen volledig verwoest: omwonenden weer naar huis

De brand brak gisteren aan het eind van de middag uit. Er vielen geen gewonden, maar de ravage is gigantisch zo zien ook de leerlingen en ouders die vandaag een kijkje kwamen nemen. "Ik vind het niet leuk", zegt een jongen. "Ik moest ook helemaal huilen, want ik heb heel veel meegemaakt op deze school. Dat je het nu in één nacht ziet afbranden, is gewoon heel erg." 

Lees ook: Jongetje ziet klaslokaal voor zijn ogen afbranden: "Daar gaat mijn tekening"

Voor de leerlingen van Het Driespan is de herfstvakantie dus eigenlijk al begonnen. Een fijne gedachte, al denken sommige leerlingen daar toch anders over. "Eerst dacht ik: jeej, geen school! Maar daarna dacht ik: nu moet ik naar een andere school. En dat vind ik niet leuk." 

NH