Weertman en Vermeulen vierde in China op de 10 kilometer

15 oktober 2017, 19.23 uur · Aangepast 15 oktober 2017, 19.56 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Action Images

CHUN'AN Ferry Weertman is bij de wereldbekerwedstrijd in Chun'An net naast een podiumplaats geëindigd op de 10 kilometer. De 25-jarige wereldkampioen uit Naarden, die olympisch goud won in Rio in 2016, eindigde zondag in het Chinese water als vierde. De winst ging naar de Hongaar Kristof Rasouszut, die aantikte na 1.31.52,4.

Uit de finishfoto bleek dat Rasouszut net iets eerder had aangetikt dan de Braziliaan Allan do Carmo. Diens landgenoot Fernando Ponte eindigde als derde, Weertman gaf als nummer vier 4,5 seconden toe op de winnaar. Haarlemmer Marcel Schouten werd tiende, Pepijn Smits elfde.

Bij de vrouwen greep Esmee Vermeulen uit Zaandam ook net naast een medaille. De 21-jarige zwemster trekt doorgaans haar baantjes in het zwembad, maar waagt zich dit jaar af en toe ook aan wedstrijden in het open water. Vermeulen deed in Chun'An mee om de winst, maar eindigde kort achter de Braziliaanse winnares Ana Marcela Cunha, Arianna Bridi uit Italië en de Braziliaanse Viviane Jungblut als vierde.