Ga naar Content
Noord-Holland

Ambulancebroeders zien verkeershufters over hond rijden: "Stond met tranen in m'n ogen"

15 oktober 2017, 13.27 uur
Door: · Foto: ANP

VINKEVEEN Een loslopende hond is vrijdagavond op de A2 bij Vinkeveen meerdere malen door auto's overreden, terwijl er op dat wegdek een rood kruis stond aangegeven. Dit leidde tot grote ontsteltenis bij medewerkers van de dierenambulance Amstelland die op de melding waren afgekomen. "Een voor een reden ze over het lichaam heen."

Dat schrijven de zwaar aangeslagen medewerkers van de ambulance op Facebook. Toen het personeel de melding kreeg, leefde de hond nog. Eenmaal onderweg kregen ze de trieste mededeling dat het al te laat was. "Maar er was zeker nog wat van het lichaam te redden zodat de eigenaar van de hond nog afscheid kon nemen", schrijft een medewerker. 

Rood kruis 
Om de berging van het overleden dier iets te versimpelen, werd de rijstrook waar het beest lag voor het verkeer afgesloten. Toch negeerden een aantal bestuurders, waaronder een vrachtwagen, een rood kruis en reden vol over de hond heen: "Toen was het helemaal gedaan."

Lees ook: Politie redt loslopende hond van snelweg

Met behulp van Rijkswaterstaat gingen medewerkers van de dierenambulance de weg op om het dier een laatste rustplek te geven. Ook toen reden er nog auto's over de wegafzetting. Dit zorgde voor een benauwde situatie waarbij de medewerkers nog net naar de vluchtstrook konden rennen om het voertuig te ontwijken. "We moesten letterlijk met gevaar voor eigen leven het lichaam van de hond bergen."