Ga naar Content
Noord-Holland

Overvallers rammen pui supermarkt Uithoorn, medewerker gewond

14 oktober 2017, 11.03 uur · Aangepast 14 oktober 2017, 12.20 uur
Door: · Foto: NH/Wim van Amerongen

UITHOORN Bij een overval op een supermarkt in Uithoorn is vanochtend een winkelmedewerker gewond geraakt. Het filiaal van de Coop aan de Prinses Irenelaan in Uithoorn werd vanochtend kort voor acht uur overvallen door twee jonge mannen die eerst met een bestelbus de pui van de winkel ramden.

De twee zijn daarna naar binnen gegaan en eisten geld van het aanwezige personeel. Dat ze daarbij een vuurwapen gebruikten, zoals getuigen beweren, kan de politie nog niet bevestigen.  

Volgens getuigen zouden de overvallers hebben gewacht tot het moment dat de aanwezige pinautomaat werd bijgevuld. Ook dat kan de politie nog niet bevestigen. Wel weet de woordvoerder dat ze een onbekend bedrag hebben buitgemaakt en zijn vervolgens op een scooter gevlucht.  

Donkere scooter
De politie is een klopjacht gestart, waarbij ook de politiehelikopter wordt ingezet. Via Burgernet wordt opgeroepen uit te kijken naar twee lichtgetinte jongens op een donkere scooter. Ze dragen beiden donkere kleding met capuchon. Een van de twee draagt ook een blauwe sjaal.  

De gewonde winkelmedewerker is door ambulancepersoneel behandeld, maar hoefde niet naar het ziekenhuis, zo laat een politiewoordvoerder weten. Hoe hij gewond is geraakt, is niet bekend. "Wat zich binnen precies heeft afgespeeld, onderzoeken we nog", vertelt de woordvoerder.  

Getuigen
Wie de twee heeft gezien of meer informatie heeft over hun verblijfplaats wordt verzocht te bellen met alarmnummer 112.