Ga naar Content
Noord-Holland

'Onverlaten' stelen pylonnen van politie na ernstig ongeval Heemskerk

14 oktober 2017, 09.37 uur · Aangepast 14 oktober 2017, 10.07 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio/Sander Disselkoter

HEEMSKERK Terwijl hulpverleners zich gisterenavond bekommerden om de slachtoffers van het ernstige ongeluk in Heemskerk, zagen voorbijgangers kans de pylonnen te stelen waarmee de weg was afgezet. De politie doet een beroep op de 'eerlijkheid van de onverlaten'.

Rond 19.30 uur ging het mis: op het kruispunt van de Duitslandlaan met de Hoogdorperweg botsten twee auto's met flinke vaart op elkaar. De inzittenden van één van de auto's - een vader en zijn drie kinderen - raken allen gewond, schrijft de politie IJmond op Facebook. Zij zijn naar ziekenhuizen in Beverwijk en Amsterdam gebracht. 

Lees ook: Vier gewonden bij ongeval in Heemskerk

Zodra agenten op de plek des onheils aankomen, zetten ze de weg af. Op het kruispunt van de Beneluxlaan en de Duitslandlaan, zo'n 200 meter verderop, worden pylonnen geplaatst. Groot is hun verbazing als ze na de afhandeling van het ongeval hun materieel weer willen opruimen: de pylonnen blijken gestolen. 

De politie hoopt dat er getuigen zijn van de diefstal. "Hier zoeken we getuigen van of de eerlijkheid van de onverlaten om deze terug te brengen." Omdat nog niet geheel duidelijk is hoe het ongeluk kon gebeuren, hoopt de politie dat ook daar getuigen van zijn. "Mogelijk zijn er bewoners die een camera hebben hangen waar bruikbare beelden op staan."