Politiewoordvoerster Ellie Lust op de koffie bij koning en koningin

AMSTERDAM - (AT5) De Amsterdamse politiewoordvoerster Ellie Lust is vanmiddag op bezoek geweest bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze was samen met 26 andere 'uitblinkers' te gast op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Het koninklijk paar organiseert sinds 2006 lunches voor mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Dat zijn bekende en onbekende Nederlanders die recent een prijs of andere onderscheiding ontvingen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren, zoals kunst & cultuur, media & journalistiek, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Lees ook: Ellie Lust wint de Jos Brink Oeuvreprijs, want 'voorbeeldfunctie als lesbische vrouw'

Met de zogenoemde uitblinkerslunch willen Willem-Alexander en Máxima hun waardering tonen aan mensen die iets bijzonders hebben gepresteerd, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Voorbeeldfunctie 
Ellie Lust was te gast als winnares van de Jos Brink Oeuvreprijs, die ze in mei kreeg om 'haar grote zichtbaarheid en voorbeeldfunctie als lesbische vrouw, zowel binnen de LHBTI-gemeenschap als daarbuiten in brede kringen van de maatschappij'.

Naast een groot aantal Amsterdammers waren ook Kelly Moerbeek-Boonstra uit Wormer en Elske Doets uit Heerhugowaard uitgenodigd voor een lunch met de koning en koningin. Moerbeek-Boonstra mocht komen, omdat ze dit jaar werd verkozen als secretaresse van het jaar. Doets werd dit jaar verkozen tot zakenvrouw van het jaar. 

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. nh nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws