Docenten in tranen om afgebrande balletzaal Bergen: "Dit is een grote dreun voor ons"

0
Whatsapp

Noord-Holland

Docenten in tranen om afgebrande balletzaal Bergen: "Dit is een grote dreun voor ons"

13 oktober 2017, 19.02 uur · Aangepast 14 oktober 2017, 09.51 uur

BERGEN De brand in sportcomplex De Beeck in Bergen zorgde vannacht voor een grote vuurzee. Ook de balletzaal in het gebouw werd totaal verwoest. Voor balletdocenten Mirjam de Zeeuw en Matthea Brouwer is het een grote klap: "De balletzaal was mijn alles."

"Toen we vanochtend het nieuws hoorden hadden we nog de hoop dat slechts de tennishal weg was. Maar toen we aankwamen, bleek alles platgebrand. Voor ons zo'n ellende", aldus de eigenaresse van Balletschool Attitude Mirjam de Zeeuw.

Zes dagen in de week geven de twee balletles aan zo'n 150 kinderen en volwassenen. Zelf noemen de leraressen het ook wel de mooiste balletzaal van Nederland. "Juist daarom is het voor ons een grote dreun dat dit gebeurt." Alles in de zaal is helemaal weg. Ook de kostuums en de piano die worden gebruikt om te kunnen optreden.

Lees ook: Bergen treurt om verwoest sportcomplex: "Mijn kinderen hebben hier hun diploma gehaald"

Voor Mirjam en Matthea is het nu belangrijk om snel een nieuw onderkomen te vinden. "Het liefst willen wij in Bergen een zaal. Als er maar een vloer, een bar en spiegels zijn. Dan zorgen wij voor de rest", stellen ze geëmotioneerd. Tips voor een nieuwe locatie zijn welkom via de website van de balletschool.

Lees ook: Verwoestende brand sportcomplex Bergen: brandweer nog hele dag in touw

"Leerlingen komen ondertussen spontaan met ideeën voor inzamelingsacties voor Attitude", vertelt De Zeeuw. "Want er is ook flink wat geld nodig voor nieuwe kostuums". Desondanks gaat morgen de grote voorstelling die al langer gepland stond door.

NH Nieuws
NH Nieuws
Whatsapp