Ruim tien miljoen euro nettowinst voor AZ

ALKMAAR - Financieel heeft AZ een uitstekend jaar (juli 2016 - juni 2017) gedraaid. Vrijdagmiddag presenteerde de Alkmaarse club de cijfers. Mede dankzij transfers van Markus Henriksen (Hull City) en Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) eindigde de teller op 10,5 miljoen euro nettowinst.

In totaal kwam er ruim 20,5 miljoen euro binnen aan transfersommen, ongeveer acht miljoen meer dan één jaar eerder. De transfers van Derrick Luckassen (PSV) en Ridgeciano Haps (Feyenoord) worden pas dit seizoen meegerekend. De successen in de Europa League en de KNVB-beker leverde de ploeg circa 3 miljoen euro extra op, ten opzichte van het seizoen 2015/2016. 

Het eigen vermogen van AZ is gestegen van 12,5 miljoen naar 23,1 miljoen. AZ verwacht komend seizoen wederom met een positief financieel resultaat het seizoen af te sluiten.

'Duurzame verhoging van inkomsten'
"Naast de aankoop van het stadion zullen we de opbrengsten aanwenden in lijn met de visie van AZ", reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn op de website van AZ. "Denk daarbij aan toekomstige spelersaankopen, verdere investeringen in het AFAS Trainingscomplex en verbouwingen in het AFAS Stadion. Onze investeringen zijn gericht op duurzame verhoging van inkomsten, die weer ten goede kunnen komen aan het voetbal."  

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws