Schoothondje mag regiotaxi niet in: "Dat is voor mij verschrikkelijk"

ALKMAAR - ALKMAAR Boomer hondje Bo ging al 6 jaar op schoot bij baasje Fem Koops mee in de regiotaxi. Fem is 82 jaar en de regiotaxi is voor haar het ideale vervoer. Voor weinig geld brengt deze haar waar ze maar naartoe wil. Maar sinds januari mag ze ineens haar hondje niet meer meenemen.

"Dat is voor mij verschrikkelijk", vertelt het baasje van Bo aangeslagen. "Mijn hondje ging overal mee naartoe en nu ineens is dat over." Fem heeft meerdere brieven gestuurd. Zowel naar de gemeente Alkmaar als naar Connexxion, die vorig jaar eigenaar is geworden van de regiotaxi.

Van beide partijen krijgt ze te horen dat het de regel van de Provincie Noord-Holland is en er geen uitzondering mogelijk is. "Ik laat Bo niet de hele dag alleen thuis. Daarom blijf ik nu ook thuis en kom ik gewoon nergens meer."

Vergissing
NH Nieuws heeft contact gehad met de gemeente Alkmaar. Wethouder Anjo van der Ven geeft aan dat het om een eenmalige vergissing gaat. Zij stelt dat, net als in ander openbaar vervoer, kleine huisdieren in de regiotaxi moeten worden toegestaan. Samen met wethouders uit de regio wil zij in gesprek met Connexxion om de regel aan te laten passen.

 

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland nh nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws