Zaanstad zint op maatregelen om leefgenot van en bereikbaarheid voor ouderen te verbeteren

KROMMENIE - Ouderen in Krommenie en Assendelft kunnen het beste maar achter de geraniums blijven zitten, want de weg naar de bibliotheek of het winkelcentrum lijkt een onoverkoombaar hindernisparcours. Maar er gloort hoop: de gemeente wil eindelijk iets aan doen aan de veiligheid en het leefgenot van ouderen.

Schuine stoepjes waar je met de rollator bijna vanaf valt, hekjes waarin je met een scootmobiel klem blijft zitten en een enorme heuvel bij de bibliotheek. Het zijn zomaar wat voorbeelden van de problemen waar ouderen en mensen die slecht ter been zijn mee geconfronteerd worden in Krommenie en Assendelft.

Tiny Rozemeijer uit Krommenie begrijp goed waarom ouderen liever thuis blijven zitten. "Met een rolstoel of een rollator kun je niet alleen Krommenie in, dat gaat niet", laat ze weten aan NH Nieuws. "Dan ben je bekaf en daarom gaan ze dingen mijden."

Lift kapot
Ook Krommenie uitkomen gaat volgens Tiny bepaald niet gemakkelijk. "Gisteren was de lift van het station stuk en dan moet je helemaal omlopen op een schuin stuk."

Gemeente Zaanstad is ondertussen begonnen met de projectgroep 'Prettig ouder worden in Krommenie' met als doel de veiligheid en het leefgenot van ouderen te verbeteren. Maar Tiny heeft er een hard hoofd in of er ooit iets zal veranderen. Er is er al zoveel aandacht voor geweest "en het wordt maar niet opgelost".

Ze hoopt dat architecten in de toekomst meer rekening met ouderen en gehandicapten zullen houden.

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws