Noord-Holland

Bergen treurt om verwoest sportcomplex: "Mijn kinderen hebben hier hun diploma gehaald"

13 oktober 2017, 14.35 uur · Aangepast 13 oktober 2017, 14.51 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

BERGEN - BERGEN Bergenaren zijn diep geraakt door de verwoestende brand in het sportcomplex De Beeck. Veel bewoners hebben warme herinneringen aan de plek. 

Voor balletlerares Tine is de brand een ware nachtmerrie. Al jaren geeft ze balletlessen en conditietraining in het complex. "Dit is heel heftig. Ik ben altijd de eerste die hier les komt geven. Dan maak ik de deur open. Maar dat kan nu niet meer", vertelt ze zichtbaar geëmotioneerd"

Lees ook: "Ineens was het een grote vuurzee"

"Ik ben helemaal overrompeld, ben er helemaal naar van. Alle spullen en de muziekapparatuur staat er nog. Ik ben al best wel oud, dit is het einde van mijn loopbaan. Ik heb er zoveel kunnen helpen… ik was er heel gehecht aan."

Diploma gehaald
Ook andere omstanders zijn onder de indruk. "Ik zag het op Facebook en dacht, ik kom even kijken. Het is vreselijk om te zien. Mijn zoon heeft hier zijn diploma gehaald. Het is heel triest."

Ook een moeder en haar twee zoons zijn even komen kijken. "Ze zitten hier op de Europese School. Mijn jongens hebben hier hun diploma's gehaald en ze tennissen hier. Ook drinken we hier vaak een kopje koffie als ze op school zitten."

Lees ook: Verwoestende brand sportcomplex Bergen: brandweer nog hele dag in touw

Diep triest
Een vader met zijn dochtertje op zijn schouders kijkt hij naar de smeulende resten. "Vannacht hoorden we een harde knal, we zaten rechtop in ons bed. Vanaf 02.00 uur was het een komen en gaan van brandweerwagens."

Veel geslapen heeft hij dus niet. "Maar dat maakt niet uit, voor het dorp is het vele malen erger dat het zwembad verloren is gegaan. Hoe zit het straks bijvoorbeeld met schoolzwemmen? Ik hoop dat er nu iets voor terugkomt, maar nu is het diep en diep triest."