Fredrik Midtsjo maakt basisdebuut bij AZ

ZAANSTAD - De interlandperiode zit erop en dus wordt dit weekend de Eredivisie weer hervat. Voor AZ betekent dat een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Trainer John van den Brom kijkt vooruit naar dit duel. "Groningen heeft ook problemen."

De ploeg van John van den Brom wil wat goed maken na de nederlagen tegen Excelsior en Feyenoord. "Wij hebben onze eigen problemen."

De Alkmaarse oefenmeester kan geen beroep doen op Marko Vejinovic. De middenvelder scheurde tegen Feyenoord zijn voorste kruisband af. Een flinke tegenvaller voor hem en AZ. Fredrik Midtsjo zal zijn plek overnemen. De Noor gaat zondag zijn basisdebuut maken. Verder moet Van den Brom het stellen zonder Ron Vlaar. De centrale verdediger is nog niet fit. "Ik hoop dat hij die wedstrijd erop wel weer van de partij is."

Wout Weghorst is zondag bij afwezigheid van Vlaar de aanvoerder. De lange spits draagt dan een regenboogband, net zoals alle andere aanvoerders is het betaalde voetbal. De reden is om aandacht te vragen voor de diversiteit in en om het voetbal.

Voor de volledige voorbeschouwing van FC Groningen - AZ bekijk onderstaande video.

 

 

Zondag begint het duel tussen FC Groningen en AZ om 14.30 uur en is live te volgen via NH Sport op de radio.

 

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws