Gehandicapten toch op reis dankzij vrijwilligers: "Klasse dat ze zich inzetten"

SCHOORL - Tien Noord-Hollanders met een lichamelijke beperking beleven een prachtige vakantieweek in Schoorl dankzij een groep vrijwilligers. Die vrijwilligers namen zelf het initiatief om de week te organiseren, omdat stichting De Zonnebloem daarmee is gestopt.

De deelnemers hebben allemaal een handicap waardoor een vakantie niet vanzelfsprekend is. Tot een paar jaar geleden gingen ze mee met aangepaste reizen van De Zonnebloem. Maar toen die stichting ermee stopte, dreigden hun jaarlijkse vakantie in het water te vallen. 

Lees ook: Loeiende sirenes in Amsterdam voor jaarlijks uitje chronisch zieke kinderen

Initiatiefnemer Rene Schuurink kon dat niet aanzien en besloot in actie te komen. "We hebben toen met z'n vieren besloten om deze vakantieweek zelf te gaan organiseren. " De organisatie noemt zichzelf 'De Madeliefjes', een mooi en bescheiden bloemetje. En zo ziet ze zichzelf ook. 

Schoorl
De vakantiegangers bivakkeren in Schoorl en maken van daaruit dagelijks uitstapjes. De gasten genieten volop van de gezelligheid en de goede zorgen. "Het is lekker ontspannen en rustig", vertelt Eric, een van de gasten. 

Volgens vrijwilliger Gerard loopt nog niet alles perfect, vooral omdat het de eerste keer is dat ze de reis organiseren. "We zijn iets vaker in de supermarkt te vinden dan we bedacht hadden. Omdat we dan toch weer wat zijn vergeten. Maar verder is het allemaal heel ontspannen."

Klasse 
De gasten zijn superblij dat ze dankzij 'De Madeliefjes' toch op vakantie kunnen. Zo ook Eric, die de organisatie heel dankbaar is. "Ik vind het echt klasse dat ze zich zo inzetten voor mensen met een beperking, ik heb echt veel waardering voor ze. "

 

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws