Noord-Holland

Veiligheidsregio's Gooi en Vechtstreek en Flevoland fuseren in 2019

12 oktober 2017, 21.14 uur · Aangepast 12 oktober 2017, 21.27 uur

Shutterstock
Shutterstock

HILVERSUM - HILVERSUM De veiligheidsregio's Gooi en Vechtstreek en Flevoland willen in 2019 opgaan in één organisatie. Dat hebben beide partijen bekendgemaakt.

Door de fusie vallen de brandweerkorpsen, GGD's en Bevolkinszorg-organisaties vanaf 2019 onder een en dezelfde regio, met in totaal zo'n 1.500 werknemers en vrijwilligers.

"Een brede organisatie zal beter toegerust zijn op het aangaan van de uitdagingen op het gebied van veiligheid en publieke gezondheidszorg voor alle inwoners van de aanpalende en met elkaar bekende gebieden Gooi en Vechtstreek en Flevoland, zowel op het gevied van dagelijkse zorg als bij calamiteiten", schrijven de veiligheidsregio's in een brief. 

In de brief wordt verder uitgelegd dat de fusie ook goed is voor de schaalvergroting van organisaties als de meldkamer Midden-Nederland, politie en regionale ambulancediensten. 

Het is nog niet bekend hoe de nieuwe veiligheidsregio gaat heten. 

De afgelopen jaren kampte de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek regelmatig met tekorten. Eerder dit jaar zei burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes nog dat inwoners extra moeten gaan betalen voor hun veiligheid.