Peter Bosz: "Als Dortmund zich niet had gemeld, was ik gewoon gestopt bij Ajax"

AMSTERDAM - Peter Bosz bracht Ajax vorig jaar tot in de finale van de Europa League. Hij vertrok naar Borrusia Dortmund, maar was anders uit zichzelf vertrokken uit Amsterdam. Bosz was niet tevreden met de organisatie van de club.

Tegen de NOS laat Bosz weten dat hij sinds januari van dit jaar maandelijks bij directeur Edwin van der Sar aanklopte met de mededeling dat hij niet verder wilde met de club als er niets veranderde. Wat Bosz wilde veranderen, maakte hij niet duidelijk. Maar het lijkt erop dat de dubbelrol van Dennis Bergkamp als assistent-trainer èn lid van het technisch hart het grootste struikelblok was. 

Verder zag Bosz weinig toekomst in de samenwerking met keeperstrainer Carlo l'Ami en en conditietrainer Björn Rekelhof. Het probleem zat bepaald niet in de spelersgroep, zegt Bosz: "We hebben met geweldige getalenteerde spelers kunnen werken. Uiteindelijk hebben we er een elftal van kunnen maken dat iets unieks presteerde met het bereiken van de Europa League-finale." Ajax verloor die finale met 2-0 van Manchester United. 

Met Dortmund gaat Bosz momenteel aan de leiding in de Bundesliga, de voorsprong op Bayern München en Hoffenheim is vijf punten. 

Meer over dit onderwerp:
Ajax Amsterdam e.o. voetbal eredivisie peter bosz
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws