Mislukte plofkraak Kudelstaart: "Het was een verschrikkelijke klap"

KUDELSTAART - Bij de mislukte plofkraak, vannacht op de Einsteinstraat in Kudelstraat, werden acht woningen ontruimd. De bewoners schrokken al eerder wakker van een hard geluid, waarna de politie de straat anderhalf uur later evacueerde. "Het was een verschrikkelijke klap."

In de vroege ochtend is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bezig geweest om een explosief, dat was achtergebleven op straat, te ontmantelen. Hoewel dat goed verliep, hoorden buurtbewoners rond 02.30 uur al wel een harde knal. "Alles schudde gewoon in mijn huis. Ik zat denk ik bijna bij de bovenbuurvrouw in de slaapkamer", zegt een buurtbewoonster tegen NH Nieuws.

Lees ook: Acht woningen ontruimd na mislukte plofkraak in Kudelstaart

Ruim anderhalf uur later besloot de politie, wegens het achtergebleven explosief, toch acht woningen te ontruimen. "Dan lig je bijna weer te slapen, en dan staat de politie voor je deur of je even je huis uit wil gaan." Zo rond 07.00 uur bleek het gevaar geweken en konden de bewoners weer terug naar huis.

Lees ook: VIDEO: Met dit explosief wilden criminelen plofkraak plegen in Kudelstaart

In het afgelopen half jaar zijn er al vijf (pogingen tot) plofkraken geweest in de politieregio Amsterdam, waar Kudelstaart onder valt. Dat is nu al net zo veel als over heel 2016. Volgens buurtbewoners is deze pinautomaat in Kudelstaart vaker doelwit geweest. "Volgens mij hebben ze een half jaar geleden dat hele ding al eens uit elkaar getrokken", vertelt een bewoner.

De daders gingen er na de mislukte plofkraak vandoor, ze zijn nog voortvluchtig. Het ontmantelde explosief is op een onbekende locatie tot ontploffing gebracht.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws