Noord-Holland

VIDEO: Haarlemmer haalt alles uit de kast bij huwelijksaanzoek

12 oktober 2017, 11.29 uur · Aangepast 12 oktober 2017, 12.37 uur

Jeroen Kwee
Jeroen Kwee

HAARLEM - HAARLEM Een huwelijksaanzoek om nooit te vergeten, dat was wat Jeroen Kwee (30) in gedachten had toen hij zijn aanzoek voorbereidde. En dat werd het. Om anderen te inspireren ook zoiets te doen, besloot het stel de video ervan te delen. "Niemand kan nu meer normaal op z'n knieën gaan."

Dat het groots moest worden, dat wist hij al snel. "Waarom niet? Midden op straat, dat is niets voor mij", vertelt Jeroen aan NH Nieuws. "Je doet het maar één keer, dus dan moet je het goed doen."

Jeroen werkt voor een bedrijf dat de catering voor privéjets verzorgt. "Ik wilde vooral dichtbij mezelf blijven met het aanzoek. Iets met een vliegtuig zou dus wel bij mij passen. Een doek achter een vliegtuig hangen was alleen redelijk duur en viel af." 

Weiland
Na wat brainstormen en onderzoek op internet, vond hij in Amerika voorbeelden van mensen die een vraag in een weiland hadden gemaaid. "Dat leek me wel spectaculair." Via via vond hij een weiland bij Rotterdam, waar hij met een smoes aan de slag ging. "Karin dacht dat ik een vriend naar de luchthaven van Eindhoven moest brengen. Met zeven man hebben we in vijf uur tijd alles voorbereid en de tekst met hooibalen in het weiland gelegd." 

Ondertussen had Jeroen met Karin (32) afgesproken om een rondvlucht boven Nederland te maken. "Dit had ik wel eens eerder gedaan met een vriend, dus toen ik vroeg of Karin dat ook wilde, had ze niets door. Het leek haar wel leuk." 

Speech
Op de dag zelf ging alles zoals Jeroen het voor ogen had. Het was prachtig weer en hij had een speech uit zijn hoofd geleerd. En toen kwam het moment waar het allemaal om draaide. "Vlak voor het weiland begon ik met een speech. Precies toen ik daarmee klaar was, draaide het vliegtuig naar links, zodat de tekst zichtbaar was." 

Omdat de reacties erop zo leuk zijn, besloot het stel de video te delen, in de hoop anderen te inspireren ook echt iets moois van hun aanzoek te maken. "Iedereen vind het ontzettend leuk. Vrienden zeggen ook dat hierdoor niemand meer normaal op z'n knieën kan gaan."

Jeroen en Karin willen in het voorjaar of de zomer van 2018 trouwen. En ook daar kunnen de gasten iets spectaculairs verwachten.