Ornament van graf Francien's zoon gestolen: "Dit is niet te bevatten"

ZAANDAM - Elke week bezoekt Francien het crematorium aan de Wibautstraat in Zaandam, waar de urn van haar overleden zoon Robin staat. Ze verzorgt de plek, maakt het schoon en houdt het netjes. Vorige week sloeg de schrik haar dan ook om het hart, toen ze zag dat een waardevol ornament van een roodborstje was verdwenen. "Ik ben zo boos en verdrietig."

Zes jaar geleden overleed de toen 40-jarige zoon van Francien. "Hij is een paar jaar heel erg ziek geweest." Francien mist hem nog elke dag en bezoekt zijn urn wekelijks. "Ik krijg dan zo'n gevoel, dat ik er naartoe moet."

Roodborstje
Zijn Engelse vriendin kocht speciaal voor bij zijn urn een steen met een roodborstje erop, omdat deze vogel een belangrijke rol heeft gespeeld in hun leven. "Als je Robin vertaalt naar het Engels, krijg je roodborstje. Daarom had dit specifieke ornament een enorme emotionele waarde voor mij."

Vorige week kwam ze erachter dat de steen was verdwenen. "Ik zag het meteen: de plek was heel rommelig, zo had ik het niet achtergelaten." Francien zoekt de hele begraafplaats af, maar zonder succes. "Zo'n steen waait echt niet zomaar weg, dus het moet wel gestolen zijn."

Lees ook: Tientallen aangiften van diefstal op begraafplaatsen

Ze hoopt dat een mogelijke dief berouw krijgt en de steen teruglegt. Via Facebook hoopt ze meer te bereiken. "Dit is niet te bevatten. Gelukkig doen de hartverwarmende reacties me veel goed."

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws