Regenboogkunstwerk onthuld door moeder van Purmerendse transgender

PURMEREND - Purmerend heeft Coming Out Day gevierd met de onthulling van een regenboogkunstwerk in het fietstunneltje naast NS-station Purmerend. Op de muur naast het fietspad is sinds vandaag een langgerekte regenboog te zien met daarin verwerkt de tekst van artikel 1 van onze grondwet.

Het kunstwerk werd onthuld met een toespraak van Kirsten Visser, de moeder van Sietse, die ooit als Emma ter wereld kwam. Emma kwam er op jonge leeftijd achter zich meer een jongen te voelen en begon toen aan een moeilijk en langdurig traject dat er toe geleid heeft dat ze veranderde in Sietse, een jongen. 

Lees ook: Vijftiger komt na 30 jaar eindelijk uit de kast: "Heerlijk dat ik hier mezelf kan zijn"

Moeder Kirsten grijpt Coming Out Day aan om een steentje bij te dragen aan een betere acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. "Ik vind het belangrijk om er in het openbaar over te praten omdat ik gemerkt heb hoeveel vooroordelen er leven over transgenders", aldus Kirsten.
 
Meer acceptatie
Purmerend behoort sinds 2012 tot een van de 45 regenbooggemeenten in Nederland en dat betekent dat de gemeente zich actief inzet voor een betere acceptatie van LHBT-inwoners. Het kunstwerk met de tekst van het anti-discriminatie artikel van de grondwet symboliseert die aanpak. Het is ontworpen door het bureau Modern Murals.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws