Amsterdamse criminelen wilden helikopter kapen en gedetineerde bevrijden

AMSTERDAM - De politie zegt vandaag de ontsnapping te hebben voorkomen van een gevangene die is veroordeeld voor een liquidatie in de Amsterdamse onderwereld. Volgens de politie wilden criminelen in Limburg een helikopter mét piloot kapen om de gedetineerde te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

Een arrestatieteam schoot na een wilde achtervolging in het Limburgse Roosteren een verdachte neer, die overleed aan zijn verwondingen. Drie verdachten zijn opgepakt, aldus de politie tijdens een persconferentie in Amsterdam. Zij zitten in alle beperkingen, wat betekent dat ze - afgezien van hun advocaat - met niemand contact mogen hebben.

Lees ook: Amsterdams onderzoek leidt naar Limburg: politie schiet verdachte dood

Een van de verdachten gooide op de vlucht een tas weg waarin onderdelen van een automatisch vuurwapen zaten. De politie is nog op zoek naar een aantal andere verdachten. Net als het opgepakte drietal zijn zij bij politie en justitie bekend vanwege "hun relatie met de Amsterdamse onderwereld".

Hoeveel verdachten nog voortvluchtig zijn is nog onbekend. Wel is hun identiteit bekend bij de politie. Ook heeft de politie niet bekendgemaakt wie de crimineel is die vermoedelijk wilde ontsnappen.

AT5 was bij de persconferentie aanwezig. Bekijk deze hieronder terug:

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. misdaad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws