Eeuwenoud en nog altijd geliefd: de Enkhuizer Almanak

ENKHUIZEN - De nieuwe editie, 423e jaargang, van de Enkhuizer Almanak ligt sinds deze week weer in de winkels door heel Nederland. Ondanks het internet en alle zoekmachines van deze tijd, blijft het eeuwenoude boekje vol weetjes erg populair.

De maker van het boekje, Fransje Jongert, kan het succes wel verklaren. "Ik denk dat het publiek van tradities houdt en die ook doorgeven in de familie. En het is natuurlijk het ultieme Sinterklaascadeautje."

Lees ook: Enkhuizer Almanak voorspelt winters slot van januari

Voor Fransje is altijd weer een hele opluchting als het boekje in de winkels ligt. Het hele jaar werkt ze eraan en ze doet alles zelf: van gegevens verzamelen tot de verkoop. En dat al 38 jaar lang. 

Ze heeft wel wat veranderd in de loop der tijd. "Toen ik het overnam was het best wel saai. Ik ben wel aan de slag gegaan met de varia en ik heb veel illustraties toegevoegd."

Top 10
Zo vlak voor de feestdagen vliegt het de winkel uit. Het staat elk jaar weer in de top 10 van de bestsellers. Maar hoeveel exemplaren er exact over de toonbank gaat, wil Fransje niet vertellen. "Dat is informatie voor de aandeelhouders en dat ben ik."

Meer over dit onderwerp:
West-Friesland enkhuizen
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws