OM eist 5 jaar cel tegen verkrachter Hilversumse bejaarde: "Wat haten wij hem. Laat hem niet meer los"

HILVERSUM - Het OM heeft vijf jaar cel met tbs en dwangverpleging geëist tegen de 32-jarige Duitser die eind vorig jaar een 83-jarige Hilversumse vrouw verkrachtte. De familie van de vrouw maakte tijdens de zitting gebruik van het spreekrecht.

De verdachte, Fabian W., zette op dinsdagavond 15 november 2016 de Radiostraat en omgeving flink op stelten. Nadat hij op verschillende adressen tevergeefs had geprobeerd om binnen te komen, kreeg hij na lang aanbellen wel toegang tot de woning van het slachtoffer. Er ontstond een worsteling en hij verkrachtte haar. Vervolgens ging hij ervandoor met een hoop waardevolle spullen. 

Lees ook: Duitser die 83-jarige Hilversumse verkrachtte heeft spijt van zijn daden

De 83-jarige vrouw overleed vorige maand aan de gevolgen van kanker. Afgelopen januari had ze met haar zoon een brief opgesteld, die hij in de rechtbank voordroeg. "Twee weken zijn de kinderen in huis gebleven, omdat ik niet naar buiten durfde", zo had zijn moeder, die graag naar buiten ging, geschreven. De zoon las ook voor uit een brief die hij zelf opstelde. "Wij zijn er dag en nacht mee bezig geweest. Wat haten wij hem. Laat hem niet meer los", zo klonk zijn boodschap aan de rechtbank.  

Schizofreen
De verdachte is een psychiatrisch patient met een hoop strafbare feiten achter zijn naam. "Hij is schizofreen, verslaafd aan diverse middelen, en is af en aan hiervoor behandeld. Maar iedere keer dat hij uit een kliniek kwam en zijn behandeling stopte, nam hij geen medicijnen meer en viel snel terug in het gebruik van middelen", aldus het OM.

De rechtbank in Lelystad doet op 25 oktober uitspraak. 

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws