Randy (14) dupe van gecancelde sprinters

ASSENDELFT - In de afgelopen acht maanden werden de sprinters tussen Amsterdam en Uitgeest maar liefst 535 keer opgeheven voordat ze hun eindstation bereikten. Dat blijkt uit cijfers van reizigersorganisatie Rover. De 14-jarige Randy Groenland uit Assendelft kan daar over mee praten, want hij maakt dagelijks gebruik van de verbinding en strandt niet zelden op een station waar hij helemaal niet moet zijn.

Zijn moeder Renate vindt het bizar dat er zo vaak ellende is op het traject. "Mijn zoon doet een opleiding aan de Baseball Academy in Amsterdam en is afhankelijk van het openbaar vervoer. We krijgen dan regelmatig een telefoontje dat hij is gestrand in Wormerveer terwijl hij er op station 'Krommenie-Assendelft' pas uit moet", zegt ze tegen NH Nieuws.

Lees ook: 535 keer voor niets wachten op het station: sprinter naar Uitgeest wordt te snel opgeheven

Renate begrijpt dat er door weersomstandigheden een keer een trein uit kan vallen, maar nu gebeurt het wel erg vaak. "Je betaalt toch 80 euro per maand voor een abonnement en met zo'n opleiding maakt hij ook nog eens heel lange dagen voor een jongetje van 14, dan is het erg vervelend als de trein zo vaak uitvalt", legt ze uit.

Nu Rover, met het bekendmaken van deze cijfers, de NS heeft gevraagd actie te ondernemen, hoopt Renate dat er snel een oplossing komt voor het probleem. "Het is voor iedereen irritant, maar vooral voor jongeren die 's avonds nog allemaal huiswerk moeten maken, is die vertraging het meest hinderlijk."

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws