Beukeboom gaat werelduurrecord aanvallen

AMSTERDAM - Dion Beukeboom gaat het werelduurrecord aanvallen. Over tien maanden zal hij in Mexico het huidige record van Sir Bradley Wiggins aanvallen.

Wiggins legde twee jaar geleden in Londen een afstand van 54 kilometer en 526 meter af. "Wiggings is natuurlijk een levende legende. Ik ben fan van die man. Ik heb dat werelduurrecord toen ook erg gevolgd dus ik snap wel dat mensen denken waarom zou ik überhaupt in de buurt komen", aldus Beukeboom. 

De 28-jarige Amsterdammer gaat het record proberen te verbeteren in het Mexicaanse Aguascalientes op bijna 2000 meter hoogte. Volgens de wetenschap zijn dat betere omstandigheden dan in Engeland. "Je moet het vergelijken met het schaatsen. De meeste wereldrecords zijn op hoogte gereden. De luchtdruk is daar gewoon veel lager wat zorgt voor minder weerstand. Wel zorgt het voor minder zuurstof in de lucht dus daar moet je ook rekening mee houden", laat de Amsterdammer weten.  

Dion Beukeboom rijdt komend seizoen voor Vlasman Cycling Team, maar zijn seizoen zal volledig in het teken staan van het werelduurrecord.

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws