535 keer voor niets wachten op het station: sprinter naar Uitgeest wordt te snel opgeheven

UITGEEST - De sprinters tussen Amsterdam en Uitgeest werden in de eerste acht maanden van dit jaar maar liefst 535 keer opgeheven voordat ze hun eindstation bereikten. Dat blijkt uit cijfers van Rover. De reizigersorganisatie heeft de NS gevraagd actie te ondernemen.

Als de sprinter naar Uitgeest een vertraging heeft van zes minuten of meer, wordt het traject ingekort tot station Wormerveer. De sprinter bereikt dan niet station Uitgeest, legt Freek Bos van Rover uit. 

Door eerder om te keren, kan de trein zonder vertraging beginnen aan de terugreis. Reizigers naar Uitgeest moeten de trein dan verlaten in Wormerveer en wie in Uitgeest wacht op de sprinter naar Amsterdam heeft pech. 

42 seconden vertraging
Al eerder constateerde Rover dat de sprinter wel erg snel wordt opgeheven, soms zelfs al bij heel kleine vertragingen. Uit een analyse blijkt dat er bij 27 procent van de treinen sprake was van een vertraging van minder dan zes minuten. In een enkel geval keerde zelfs een trein met maar 42 seconden om voordat hij Uitgeest had bereikt.

Rover dringt bij de NS aan op een snelle oplossing. "Deze overlast kan eenvoudig verminderd worden door minder treinen op te heffen. Bijvoorbeeld door de logistiek zo aan te passen dat er een reservetrein in Uitgeest staat." 

Onderzoek
De NS geeft aan te onderzoeken hoeveel treinen er richting Uitgeest uitvallen en er iets aan te willen doen.  "Tot die tijd kunnen we hier niks over zeggen. We weten simpelweg nog niet waarom dit gebeurt. We gaan er tot de uitslag van ons eigen onderzoek alles aan doen om dit nu te voorkomen."

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland verkeer trein
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws