Witwassers opgepakt na vondst 900 kilo illegaal vuurwerk

AMSTERDAM - Het Team Milieu van de politie Amsterdam heeft afgelopen vrijdag vier verdachten aangehouden in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar handel in illegaal vuurwerk en witwassen.

Het gaat om een 25-jarige en 26-jarige man uit Beverwijk, een 23-jarige man uit Den helder en een 35-jarige man uit Kleve, Duitsland. De Noord-Hollanders zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten de komende veertien dagen vast. De Duitser is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Lees ook: Politie jaagt op online handelaars in illegaal vuurwerk

De zaak kwam aan het rollen toen vrijdag een vrachtwagen in Spaarndam door de politie aan de kant werd gezet. In de wagen werd 900 kilogram illegaal vuurwerk aangetroffen. De bestuurder is aangehouden. Tegelijkertijd werden ook de andere verdachten aangehouden.

Een woning en een bedrijfspand in Beverwijk, een garagebox in Heerhugowaard en een woning in Rotterdam werden doorzocht. In de woning in Beverwijk is zo'n 30.000 euro aangetroffen. In de auto van de hoofdverdachte werd nog eens 7.000 euro aangetroffen.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. misdaad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws