Ga naar Content
Noord-Holland

Wilde achtervolging op gestolen auto Amsterdam eindigt in 't Gooi

11 oktober 2017, 00.15 uur
Door: · Foto: Landelijke Eenheid Noordwest

AMSTERDAM (AT5) De jacht op een gestolen auto is vanmiddag voor de politie uitgemond in een wilde achtervolging. Op de A10 negeerde de verdachte een stopteken om vervolgens richting 't Gooi te scheuren. Daar werd hij op verdenking van heling in de boeien geslagen.

Snel nadat agenten van het Team Hoofdwegen Amsterdam een zwarte Honda Civic bij de Zeeburgertunnel zagen rijden, ontdekten ze dat het voertuig gestolen was. 

Nadat ze versterking hadden gekregen, gaven ze de bestuurder een volgteken. In plaats van daar gehoor aan te geven, ging de man er met hoge snelheid vandoor. Ook toen ze voor de verdachte gingen rijden, slaagde hij erin te ontkomen. De verdachte wist een gaatje te vinden, schrijft de Landelijke Eenheid Noordwest op Facebook

170 km/u
Nadat de automobilist de afrit Zuid had genomen en opnieuw de A10 richting Zaandam was opgegaan, nam hij de afrit naar de A1. Met snelheden die opliepen tot 170 km/u racete hij richting 't Gooi. 

Omdat de politie er ook op de A1 niet in slaagde de man te laten stoppen, werd besloten hem daartoe te dwingen. Net voor knooppunt Muiderberg werd de verdachte ingesloten en aangehouden op verdenking van heling. 

Verkeersveiligheid
De politie benadrukt dat de verkeersveiligheid tijdens de achtervolging op de A1 geen moment in het geding is geweest: er reden voldoende opvallende politiewagens achter de verdachten.