Ga naar Content
Noord-Holland

Camperduin krijgt mega-speelschip op het strand: "Het is gelukt"

9 oktober 2017, 19.00 uur · Aangepast 9 oktober 2017, 21.33 uur
Door: · Foto: caz

CAMPERDUIN Ruim dertig meter lang, vijf meter breed en zes meter hoog, vol met klimnetten, hangbruggen, kanonnen en glijbanen. Nu de financiën rond zijn, moet een gigantisch speelschip volgend jaar op het strand van Camperduin liggen.

Komend voorjaar al moet het speelschip ten noorden van de lagune van Camperduin klaar zijn. En kan volgens stichting Camperduin aan Zee (CAZ) jong én oud zich even piraat voelen. Voor de bouw was 100.000 euro nodig. Dat bedrag is sinds 2015 met donaties en crowdfunding bij elkaar gespaard.

Slag bij Camperduin
Het schip zal bij de opening in het voorjaar ‘De Slag bij Camperduin’ gedoopt worden. Het houten schip is namelijk gebaseerd op het oorlogsschip, 'de Delft', dat ruim tweehonderd jaar geleden betrokken was bij de 'Zeeslag bij Kamperduin'.

Lees ook: Wrak Prince George verdwijnt onder het zand [video]

"Het hele traject heeft langer geduurd dan verwacht. Maar het is gelukt!”, zegt een blije Joost Botman namens CAZ. "We hopen dat het schip voor vele generaties een bron van plezier en cultuur zal blijven. Om het onderhoud te bekostigen zijn we overigens nog op zoek naar partners die daar aan willen bijdragen."

Binnenkort zal in Duitsland begonnen worden met de bouw van het speelschip.